top of page

AANBOD

Basistrainingen NL/ENG

Wij bieden twee basistrainingen aan: 1. de Taal van het Lichaam en 2. Lichaamstaal.

thumbnail__MG_7485.jpg

De basistraining van Veerkracht & Verbinding bestaat uit twee dagdelen. Wij raden aan de trainingen op twee verschillende dagen te plannen met niet meer dan twee maanden ertussen.


Groepsgrootte: 2-12 personen
Duur: 4 uur 

één dagdeel 

2 trainers

Incompany of op een locatie

Liever 1 op 1?

kijk op www.voelkracht.nl

Basistraining deel 1
De taal van het lichaam

Basistraining deel 2
Lichaamstaal, jij en de ander

In deze training gaan we aan de slag met het vergroten van lichaamsbewustzijn. Het herkennen van de signalen van je lichaam, het erkennen van de boodschap die het je zendt en het reguleren van je staat van zijn. 

Iedereen heeft een unieke fysieke 'overlevings-of stress-beweging' die gevormd is door de ervaringen van je leven. Het autonome zenuwstelsel en ons primitieve overlevingssysteem spelen hierin een grote rol. Dit beïnvloedt onze hele 'staat van zijn', het contact met onszelf en met de ander.

Je krijgt theoretische en visuele uitleg over de werking van het autonome zenuwstelsel afgewisseld met praktische oefeningen uit het model de Velden van Veerkracht & Verbinding©. De oefeningen in zintuigelijke waarneming, gevoel, houding, beweging, adem en stem- zijn zodanig ontwikkeld dat ze geschikt zijn om onmiddellijk te integreren in het werk. De theorie is zo behapbaar gemaakt dat binnen het bedrijf of team een nieuwe gemeenschappelijke taal rond dit onderwerp kan ontstaan. 

 

Tijdens de training heb je handvatten gekregen om de regie te (her-) pakken via het lijf. De opgedane kennis en ervaring maakt dat je duurzamer met jezelf omgaat en vanuit je voelkracht in Presence kan zijn, handelen en communiceren.

De tweede training gaat over jou en de ander, over veiligheid, verbinding en communicatie.

Wat zegt jouw lichaam tegen de ander en de omgeving? Circa 80% van communicatie is non-verbaal. Onze lichaamstaal wordt in belangrijke mate gestuurd door ons autonome zenuwstelsel en dat gaat altijd over de vraag: Ben ik veilig? Kan ik mij verbinden? Of is het onveilig en ga ik uit verbinding? Dit is volledig onbewust maar beïnvloedt wel onze hele 'staat van zijn' en dus alle communicatie. 

We oefenen met elkaar aan de hand van het model de Velden van Veerkracht & Verbinding© en ensceneren concrete situaties en triggers die jij tegenkomt. Wat voel je in je lichaam, wat gebeurt er in je houding, je adem, je stem? Hoe beïnvloedt de lichaamstaal van de ander jou, en andersom? En wat doet dat met de communicatie?

Na de training weet en herken je wat jouw unieke overlevings- of stress-beweging teweegbrengt in lichaamstaal en communicatie. Je hebt meer begrip voor de ander als het gaat over de rol van veiligheid en overleving/stress in communicatie. Je begrijpt lichaamstaal beter en kan er betekenis aan geven. Omdat je weet hoe je de regie kan pakken over je lijf kan je verbinding aan blijven gaan en communicatie positief beïnvloeden. 

De kennis en ervaring die jij tijdens ons trainingen opdoet vergroot begrip, inlevingsvermogen, veiligheid en werkelijk contact op de werkvloer. Je gaat als het ware met vriendelijke 'lichaamsgerichte ogen' kijken en communiceren. Daardoor komt er ook ruimte om op een krachtige manier kwetsbaarheid te kunnen tonen. Kwetsbaarheid is de ingang tot verbinding en veiligheid 

Training op maat

Tip

Onboarding

Bel of mail ons voor overleg. Wij denken graag mee. Wij zorgen dat de training perfect aansluit op wat nodig en gewenst is. Dit geldt ook voor de basistrainingen. 

Onze trainingen zijn zeer geschikt om deel uit te maken van een onboarding programma. Als basis voor duurzame inzetbaarheid en omdat er een gemeenschappelijke taal op het gebied van stressregulatie kan ontstaan.

rechthoekige rand goud_Tekengebied 1_edi

Ben jij of je organisatie nog opzoek naar een passende plek voor een training? De Meesters in Veerkracht & Verbinding hebben een samenwerking met De Groene Afslag in Laren. De Groene Afslag is een circulaire hub, met alles is anders zalen en heerlijke plant based horeca. Een creatieve plek die uitnodigt om present te zijn. De Groene Afslag heeft een bonte verzameling kamers en zalen voor verschillende groepsgroten. 

 

Wil jij De Meesters in Veerkracht & Verbinding bij De Groene Afslag ontmoeten? Lees meer over deze wonderbaarlijke plek en de mogelijkheden in zaalhuur op www.degroeneafslag.nl/kamersenzalen

Samenwerking met De Groene Afslag

Wij zijn bezig met het ontwikkelen van deze Masterclasses:

*‘Pleiten in Presence’ (voor advocaten en officieren van justitie)

*‘Authentiek Solliciteren’

Heb je hier interesse in? laat het ons weten!

bottom of page